Home | Omgeving

Omgeving

Buitenplaats Rozenhof is gelegen in de Gelderse Achterhoek in het dorpje Almen. Het is een landelijke omgeving met bos en weilanden. De Rozenhof heeft uitzicht op het druk bevaren Twentekanaal en ligt op 2 km. afstand van het riviertje de Berkel.
 
Almen ligt tussen Zutphen en Lochem.  Hanzestad Zutphen is een mooi oud stadje waar u een mooie stadswandeling kunt maken, een boottochtje met een fluisterboot of even heerlijk kunt shoppen. De ook in de omgeving liggende hanzesteden Deventer, Doesburg en Doetinchem zijn een bezoek waard. Verder is het pittoreske plaatsje Bronckhorst zeker bezienswaardig.

De landelijke omgeving kenmerkt zich door statige landhuizen met mooie tuinen en leent zich uitstekend voor fietsen en wandelen. U kunt bij ons gratis fietsen gebruiken. Ook zijn erbij ons diverse wandel- en fietsroutes beschikbaar. Bekende routes zijn de landgoederenroute en de kastelenroute. Het pieterpad is tevens nabij.

Almen  is een klein dorpje met ongeveer 1200 inwoners. Aan het Dorpsplein ligt de school en de oude kerk. Op het dorpsplein is wekelijks een markt. Almen biedt verder diverse horecagelegenheden en een verwarmd openlucht zwembad.
 
Het openluchtzwembad de Berkel ligt aan het riviertje de Berkel. U kunt hier, naast zwemmen, ook kano’s en waterfietsen huren om mee op de Berkel te varen. Ook kunt u genieten van een boottocht met de Berkelzomp. U vaart door een prachtig deel van het Achterhoekse landschap en kunt u genieten van de verhalen die de schipper u kan vertellen over de oude Berkelscheepvaart. Bent u visliefhebber, dan kunt u zowel in de Berkel als het Twentekanaal uw hengel uitgooien.
 
Vlakbij Almen liggen het dorpje Laren. In Laren kunt u het "Huis Verwolde" bezoeken. Dit is een klein kasteeltje/edelmanskoophuis met een mooie tuin. Er zijn rondleidingem door het huis en u kunt een wandeling maken langs het "bijzonderë bomenpad" en de dikste eik van Nederland.

Wilt u meer weten over de omgeving van Almen en de diverse evenementen, kijkt u dan op www.almen-info.nl en www.achterhoektoerisme.nl
Uiteraard zullen wij u ter plaatse ook zo goed mogelijk van de nodige informatie voorzien.

Onze gastenkamers